vrijdag 20 mei 2016

Bezoek dierenasiel

Gisteren trokken we ook naar Gent om een kijkje te nemen in het dierenasiel. We vonden het allen heel jammer dat daar zoveel verwaarloosde en achtergelaten diertjes zijn, maar waren heel verrast te zien hoeveel mensen vrijwillig helpen in het asiel. Want dieren verzorgen is een hele klus! 








We zagen een heleboel lieve katten. De kittens mochten we niet bezoeken omdat velen ziek waren en moesten rusten. We hopen dat ze snel beter worden. 




Verder maakten we ook kennis met honden van alle rassen en groottes. Sommige honden hadden al heel wat verwaarlozing gekend en die mochten we niet zomaar aaien omdat ze bang konden worden. We schrokken toen we Bartje zagen, dat was een heel magere dalmatiër. 





En dan was er nog één hondje... dat het hartje van alle kinderen stal: Pepito. Hij is een heel lief hondje van één jaar oud dat dol is op kinderen. Toen hij voorgesteld werd aan een enthousiaste klas kon hij zijn geluk dan ook niet op. En goed nieuws! Toen we vertrokken, kwamen er mensen langs die die kleine Pepito misschien wilden adopteren. 





We waren erg onder de indruk van het goede werk dat alle mensen van het dierenasiel doen. Daarom willen we ook wel eventjes reclame maken voor hun organisatie. Wie weet komt er zo wel ooit een hondje of katje uit het asiel terecht bij een lieve familie van onze klas. 



Facebook pagina 
(Hierop komen regelmatig foto's van dieren die op adoptie wachten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten