dinsdag 17 mei 2016

Elke dag dierendag




Elke dag dierendag, zo leren we in de klas. Huisdieren zijn heel lief maar hebben ook elke dag zorg nodig. Bij het ene diertje vraagt dat al wat meer tijd en werk dan het andere. Enkele kinderen brachten huisdieren mee naar de klas om daarover te vertellen: Amber haar konijn Witje, Stan zijn twee vissen, Matisse enkele kikkervivsjes, Noor haar opa's hond Flodder en Felix zijn hond Olex. In kleine groepjes onderworpen we de dieren aan een grondig onderzoek en zochten we zelf de nodige informatie op.



Niet alle huisdieren konden naar de klas komen, maar dat was geen probleem. Zo vertelde Juliana over haar kippen en bracht verse eitjes mee, toonde Niels ons de leiband van zijn konijntje, had Rien een mooie PowerPoint  presentatie gemaakt over zijn kat Tommy en bracht Jakub allerlei spulletjes mee van zijn hamster.



Kortom, we weten nu al heel veel over dierenverzorging en dierenrechten. Jammer genoeg loopt het soms wel eens mis. We lazen daar al enkele artikelen over die ons best verdrietig maakten. Donderdag trekken we met de klas naar het dierenasiel om te leren wat we kunnen doen om alle dieren te helpen beschermen.

1 opmerking: